
Couscous salade met geroosterde biet, zoete aardappel en falafel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram rode bieten
250 gram andijvie
4 eetlepels volle yoghurt
200 gram falafel
350 gram couscous
2 stuks zoete aardappelen
20 gram krulpeterselie
20 gram munt
1 stuk citroen
2 stuks rode uien
1 handje amandel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in partjes. Hak de munt, de peterselie en de amandelen grof. Snijd de biet en de zoete aardappel in blokjes. Rasp de citroen en pers het sap uit.
3. Verdeel de rode ui, de biet en de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven.
4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng de andijvie, de peterselie en de helft van de munt erdoor.
5. Meng het citroensap, de citroenrasp en de overige munt met de yoghurt tot een frisse saus.
6. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Meng als laatst de geroosterde biet, de zoete aardappel en de rode ui door de couscous. Verdeel over de borden en garneer met de gehakte amandelen. Serveer met de falafel en de frisse yoghurt saus.
Tip: Garneer met witte kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2117 Kj
Calorieën
504 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie