Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous salade met geroosterde paprika

Couscous salade met geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 3 stuks paprikamix
  • 1 stuk komkommer
  • 70 gram feta
  • 1 stuk sinaasappel
  • 6 takjes munt
  • 1 bosje koriander
  • 300 gram parelcouscous
  • 2 stuks avocado's
  • 1 handje walnoot
Couscous salade met geroosterde paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de paprika in reepjes en snijd de komkommer in kleine blokjes. Verkruimel de feta, rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Hak de munt en de koriander fijn en de walnoten grof.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de paprikareepjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Rooster tenminste 20 minuten in de oven.
  3. 3. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Meng de paprika, komkommer, sinaasappelsap en -rasp, munt en koriander door elkaar.
  5. 5. Halveer tot slot de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng door de couscous salade en verdeel over de borden. Garneer met de fetakaas en grof gehakte walnoten.
  6. Tip: Extra lekker met granaatappelpitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 395
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 58 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 10