
Couscous salade met geroosterde paprika
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
3 stuks paprikamix
1 stuk komkommer
70 gram feta
1 stuk sinaasappel
6 takjes munt
1 bosje koriander
300 gram parelcouscous
2 stuks avocado's
1 handje walnoot
Bereidingswijze
1. Snijd de paprika in reepjes en snijd de komkommer in kleine blokjes. Verkruimel de feta, rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Hak de munt en de koriander fijn en de walnoten grof.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de paprikareepjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie. Rooster tenminste 20 minuten in de oven.
3. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Meng de paprika, komkommer, sinaasappelsap en -rasp, munt en koriander door elkaar.
5. Halveer tot slot de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng door de couscous salade en verdeel over de borden. Garneer met de fetakaas en grof gehakte walnoten.
Tip: Extra lekker met granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1782 Kj
Calorieën
395 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
58 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie