Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous van bloemkool

Couscous van bloemkool

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten fijngehakt
  • 1 limoen (Fairtrade), schoongeboend
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 4 el platte peterselie (bakje 20 g), fijngehakt
  • 4 el koriander (bakje 20 g), fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kabeljauwfilet, drooggedept EXTRA keukenmachine of staafmixer met hakmolen, rasp
Couscous van bloemkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maal in de keukenmachine de bloemkoolroosjes fijn tot ze de structuur van couscous hebben. Of doe dit in kleinere porties met een staafmixer. Doe de bloemkoolcouscous in een schaal en voeg de rode peper toe.
  2. Rasp de groene schil van de limoen en voeg de rasp toe aan de bloemkool. Halveer de limoen. Knijp de helften boven de bloemkool uit.
  3. Voeg ook de olijfolie, sjalot, peterselie en koriander toe en schep om. Breng de bloemkoolcouscous op smaak met zout en peper.
  4. Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan
  5. en bak de kabeljauwfilets in 2-3 minuten per kant gaar.
  6. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de bloemkoolcouscous.

    Voedingswaarde

  • Kcal 345
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 7 g
  • Vet 22 g