
Couscous van bloemkool
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 bloemkool, in roosjes
1 rode peper, zonder zaadlijsten fijngehakt
1 limoen (Fairtrade), schoongeboend
4 el olijfolie extra vierge
2 sjalotjes, fijngehakt
4 el platte peterselie (bakje 20 g), fijngehakt
4 el koriander (bakje 20 g), fijngehakt
2 el olijfolie
500 g kabeljauwfilet, drooggedept EXTRA keukenmachine of staafmixer met hakmolen, rasp
Bereidingswijze
Maal in de keukenmachine de bloemkoolroosjes fijn tot ze de structuur van couscous hebben. Of doe dit in kleinere porties met een staafmixer. Doe de bloemkoolcouscous in een schaal en voeg de rode peper toe.
Rasp de groene schil van de limoen en voeg de rasp toe aan de bloemkool. Halveer de limoen. Knijp de helften boven de bloemkool uit.
Voeg ook de olijfolie, sjalot, peterselie en koriander toe en schep om. Breng de bloemkoolcouscous op smaak met zout en peper.
Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan
en bak de kabeljauwfilets in 2-3 minuten per kant gaar.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de bloemkoolcouscous.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
345 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie