Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous van bloemkool

Couscous van bloemkool

Couscous van bloemkool product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten fijngehakt
  • 1 limoen (Fairtrade), schoongeboend
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 4 el platte peterselie (bakje 20 g), fijngehakt
  • 4 el koriander (bakje 20 g), fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kabeljauwfilet, drooggedept EXTRA keukenmachine of staafmixer met hakmolen, rasp
Bereiden
Maal in de keukenmachine de bloemkoolroosjes fijn tot ze de structuur van couscous hebben. Of doe dit in kleinere porties met een staafmixer. Doe de bloemkoolcouscous in een schaal en voeg de rode peper toe.
Rasp de groene schil van de limoen en voeg de rasp toe aan de bloemkool. Halveer de limoen. Knijp de helften boven de bloemkool uit.
Voeg ook de olijfolie, sjalot, peterselie en koriander toe en schep om. Breng de bloemkoolcouscous op smaak met zout en peper.
Verhit de 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan
en bak de kabeljauwfilets in 2-3 minuten per kant gaar.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met de bloemkoolcouscous.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
7 g
vet
22 g
Kcal
345