Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met groene kruiden

Couscoussalade met groene kruiden

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 bakje platte peterselie (20 g)
  • 1 bakje verse koriander (20 g)
  • 1 bakje dille (20 g)
  • 1 zakje verse munt (40 g)
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 2 citroenen (schoongeboend)
Couscoussalade met groene kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de blaadjes van alle kruiden fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 8 mm. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 8 mm. Snipper de ui.
  4. Schep alles door de couscous. Pers de knoflook boven de olijfolie, rasp de gele schil van 1 citroen erboven en breng op smaak met zout en peper. Schep door de dressing en breng op smaak met citroensap. Serveer met extra partjes citroen.

Variatie

Liever geen koolhydraten? Vervang dan de couscous door bloemkoolrijst.

    Voedingswaarde

  • Kcal 460
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 23 g