
Couscoussalade met groene kruiden
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
300 g couscous
4 el pijnboompitten
1 bakje platte peterselie (20 g)
1 bakje verse koriander (20 g)
1 bakje dille (20 g)
1 zakje verse munt (40 g)
1 rode peper
1 komkommer
3 tomaten
1 rode ui
1 teen knoflook
6 el olijfolie extra vergine
2 citroenen (schoongeboend)
Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de blaadjes van alle kruiden fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 8 mm. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 8 mm. Snipper de ui.
Schep alles door de couscous. Pers de knoflook boven de olijfolie, rasp de gele schil van 1 citroen erboven en breng op smaak met zout en peper. Schep door de dressing en breng op smaak met citroensap. Serveer met extra partjes citroen.
Variatietip!
Liever geen koolhydraten? Vervang dan de couscous door bloemkoolrijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
11 gram