
Couscoussalade met zoete aardappel, bramen en mozzarella
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
olijfolie
400 gram Italiaanse roerbakgroente
125 gram bramen
150 gram mozzarella
1 stuk aubergine
20 gram krulpeterselie
1 stuk groentebouillon
3 stuks zoete aardappelen
1 eetlepel kerriepoeder
2 teentjes knoflook
350 gram couscous
Bereidingswijze
1. Spoel en boen de schil van de zoete aardappelen en de aubergine. Snijd beiden in kleine blokjes en meng met de kerriepoeder en een scheutje olie.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergine- met de zoete aardappelblokjes al roerende 20 minuten.
3. Breng ondertussen 350 ml water met het bouillonblokje aan de kook en voeg dit samen met de couscous aan een kom toe. Laat de couscous 10 minuten afgedekt staan.
4. Pel en pers de teentjes knoflook en hak de krulpeterselie fijn. Voeg de Italiaanse roerbakgroente en de knoflook aan het zoete aardappelmengsel toe en roerbak 4 minuten mee.
5. Meng de groenten door de couscous en verdeel over de borden en garneer met de bramen, de mozzarella en de krulpeterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1714 Kj
Calorieën
409 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie