Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade met zoete aardappel, bramen en mozzarella

Couscoussalade met zoete aardappel, bramen en mozzarella

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 125 gram bramen
  • 150 gram mozzarella
  • 1 stuk aubergine
  • 20 gram krulpeterselie
  • 1 stuk groentebouillon
  • 3 stuks zoete aardappelen
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram couscous
Couscoussalade met zoete aardappel, bramen en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Spoel en boen de schil van de zoete aardappelen en de aubergine. Snijd beiden in kleine blokjes en meng met de kerriepoeder en een scheutje olie.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergine- met de zoete aardappelblokjes al roerende 20 minuten.
  3. 3. Breng ondertussen 350 ml water met het bouillonblokje aan de kook en voeg dit samen met de couscous aan een kom toe. Laat de couscous 10 minuten afgedekt staan.
  4. 4. Pel en pers de teentjes knoflook en hak de krulpeterselie fijn. Voeg de Italiaanse roerbakgroente en de knoflook aan het zoete aardappelmengsel toe en roerbak 4 minuten mee.
  5. 5. Meng de groenten door de couscous en verdeel over de borden en garneer met de bramen, de mozzarella en de krulpeterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 409
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 52 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 10