Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscoussalade

Couscoussalade

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie
  • 1 bakje verse munt (bakje 20 g)
  • 1 schaal Oriëntaalse couscoussalade (PLUS, 300 g)
  • 2 avocado’s
  • 100 g bladspinazie, gewassen
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 100 g witte kaas
  • Extra: barbecue of grillplaat
Couscoussalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette schuin in plakken van een ½ cm. Smeer ze in met de helft van de olie en gril ze 4 minuten op een hete barbecue (of grillplaat). Keer ze halverwege. Bestrooi ze met peper en zout en laat afkoelen.
  2. Houd het bovenste deel van de takjes munt apart (munttopjes) en ris de rest van de blaadjes van de takjes. Hak ze fijn en schep ze door de couscoussalade.
  3. Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  4. Verdeel de couscoussalade over de borden en schep de spinazie erdoor. Verdeel de plakken gegrilde courgette over de borden en bestrooi de salade met geroosterde amandelen. Brokkel de witte kaas erover, bedruppel met de rest van de olie en garneer met de munttopjes.
  5. Leg op elk bord een paar plakjes avocado.

    Voedingswaarde

  • Kcal 655
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 27 g
  • Vet 53 g