
Couscoussalade
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 courgette
4 el olijfolie
1 bakje verse munt (bakje 20 g)
1 schaal Oriëntaalse couscoussalade (PLUS, 300 g)
2 avocado’s
100 g bladspinazie, gewassen
50 g geroosterde amandelen
100 g witte kaas
Extra: barbecue of grillplaat
Bereidingswijze
Snijd de courgette schuin in plakken van een ½ cm. Smeer ze in met de helft van de olie en gril ze 4 minuten op een hete barbecue (of grillplaat). Keer ze halverwege. Bestrooi ze met peper en zout en laat afkoelen.
Houd het bovenste deel van de takjes munt apart (munttopjes) en ris de rest van de blaadjes van de takjes. Hak ze fijn en schep ze door de couscoussalade.
Snijd de avocado’s rond de pit doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
Verdeel de couscoussalade over de borden en schep de spinazie erdoor. Verdeel de plakken gegrilde courgette over de borden en bestrooi de salade met geroosterde amandelen. Brokkel de witte kaas erover, bedruppel met de rest van de olie en garneer met de munttopjes.
Leg op elk bord een paar plakjes avocado.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
655 kcal
Vetten
53 gram
Koolhydraten
27 gram
Eiwitten
14 gram