Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cracker met avospread en een gepocheerd ei

Cracker met avospread en een gepocheerd ei

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 g zuivelspread light bieslook (Melkan, kuipje 200 g)
  • ¼ komkommer
  • 4 radijsjes
  • 2 el azijn
  • 4 kakelverse eieren
  • 4 stevige spelt crackers (zak 175 g)
  • 1 tl chilivlokken
Cracker met avospread en een gepocheerd ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en de schil en prak het vruchtvlees fijn in een kom. Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met zout en peper. Maak van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf 4 lange linten. Snijd de radijs in dunne plakjes.
  2. Breng ondertussen een pan met een laag water van ca. 8 cm tot tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Breek een ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het hete water en laat het ei erin zakken. Pocheer het ei in ca. 3 min. tot het eiwit gestold is en de eidooier nog zacht. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren.
  3. Bestrijk de crackers royaal met avospread en verdeel de komkommer en radijs erover. Leg op elke cracker een gepocheerd ei. Bestrooi met de chilivlokken en zout naar smaak.

Variatie

Hoe verser de eieren, hoe gemakkelijker het pocheren gaat. Vind je pocheren te lastig? Serveer dan met een zachtgekookt eitje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 405
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 18 g
  • Vet 30 g