
Cracker met avospread en een gepocheerd ei
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 rijpe avocado’s
100 g zuivelspread light bieslook (Melkan, kuipje 200 g)
¼ komkommer
4 radijsjes
2 el azijn
4 kakelverse eieren
4 stevige spelt crackers (zak 175 g)
1 tl chilivlokken
Bereidingswijze
Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en de schil en prak het vruchtvlees fijn in een kom. Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met zout en peper. Maak van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf 4 lange linten. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Breng ondertussen een pan met een laag water van ca. 8 cm tot tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Breek een ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het hete water en laat het ei erin zakken. Pocheer het ei in ca. 3 min. tot het eiwit gestold is en de eidooier nog zacht. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren.
Bestrijk de crackers royaal met avospread en verdeel de komkommer en radijs erover. Leg op elke cracker een gepocheerd ei. Bestrooi met de chilivlokken en zout naar smaak.
Variatietip!
Hoe verser de eieren, hoe gemakkelijker het pocheren gaat. Vind je pocheren te lastig? Serveer dan met een zachtgekookt eitje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
405 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
14 gram