Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cranberry-peertaart met frangipane en honing

Cranberry-peertaart met frangipane en honing

Ingrediënten

  • 300 gr + 2 el tarwebloem + extra
  • 80 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr koude boter, in blokjes
  • 3 eieren
  • 2 el koud water
  • snufje zout
  • 150 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr amandelmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el melk of perenlikeur
  • 125 gr + 1 el cranberrysaus
  • 3 harde Conference peren
  • 1 el honing
  • poedersuiker
  • ook nodig: vershoudfolie, oven, quichevorm van circa 24 cm doorsnede, steunvulling
Cranberry-peertaart met frangipane en honing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 180 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de 300 gr tarwebloem, 80 gr fijne suiker, 125 gr boter in blokjes, 1 ei, koude water en snufje zout in de keukenmachine. Pulseer tot het deeg net een bol begint te vormen. Haal daarna uit de kom, kneed nog 2 keer door en vorm er een platte schijf van. Pak deze in vershoudfolie en leg 60 minuten in de koelkast om te rusten. Als je geen keukenmachine hebt, kun je dit ook met de hand doen. Meng alles in een grote kom en snijd de blokjes boter erdoor met 2 messen. Kneed daarna snel door met koude handen en vorm er een schijf van.
  2. 2. Vet de quichevorm in met boter of bakspray.
  3. 3. Haal het deeg uit de koelkast en laat 5 - 8 minuten op temperatuur komen zodat het makkelijker uit te rollen is. Bestuif je werkvlak licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak waarmee je quichevorm goed kunt bekleden. Laat het iets overlappen en snijd daarna bij de buitenste rand rondom bij. Zet de vorm nog 15 minuten in de koelkast.
  4. 4. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte).
  5. 5. Leg na het koelen een vel bakpapier op het deeg en vul deze met steunvulling. Bak circa 15 - 20 minuten in de oven, verwijder daarna het bakpapier met de steunvulling en bak daarna nog 5 minuten tot de randjes mooi bruin worden. Haal de vorm uit de oven en laat de bodem afkoelen.
  6. 6. Maak ondertussen de frangipane door de 150 gr boter, 150 gr basterdsuiker, 2 eieren, 150 gr amandelmeel, 2 el bloem, vanille extract en melk of perenlikeur te mengen in de keukenmachine laat draaien tot het een geheel is. Ook dit kun je eventueel met de hand mengen.
  7. 8. Besmeer de afgekoelde bodem met 125 gr cranberrysaus. Verdeel hier de frangipane gelijkmatig over. Ik deed dit zelf met mijn vingers, omdat het een plakkerig mengsel is.
  8. 9. Schil de peren en snijd ze aan de bovenkant iets in plakjes, maar snijd ze niet helemaal door. Leg de halve peren in een waaier in de frangipane en duw ze er zachtjes in.
  9. 10. Zet de taart weer in de oven (nog steeds op 180 graden) en bak circa 35 - 40 minuten tot de frangipane helemaal gaar is en begint te bruinen.
  10. 11. Verwarm 1 el cranberrysaus met de honing en bestrijk hiermee de peren als de taart net uit de oven komt.
  11. 12. Laat de cranberry-peertaart volledig afkoelen op een rooster voordat je ‘m in punten snijdt. Bestrooi met poedersuiker vlak voor het serveren.