Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Cranberry-peertaart met frangipane en honing
KERST_MET_FRANCESCA

Cranberry-peertaart met frangipane en honing

10 pers.
ca. 180 min

Ingrediënten

300 gr + 2 el tarwebloem + extra
80 gr fijne kristalsuiker
125 gr koude boter, in blokjes
3 eieren
2 el koud water
snufje zout
150 gr boter, op kamertemperatuur
150 gr witte basterdsuiker
150 gr amandelmeel
1 tl vanille extract
2 el melk of perenlikeur
125 gr + 1 el cranberrysaus
3 harde Conference peren
1 el honing
poedersuiker
ook nodig: vershoudfolie, oven, quichevorm van circa 24 cm doorsnede, steunvulling

Bereidingswijze

1. Meng de 300 gr tarwebloem, 80 gr fijne suiker, 125 gr boter in blokjes, 1 ei, koude water en snufje zout in de keukenmachine. Pulseer tot het deeg net een bol begint te vormen. Haal daarna uit de kom, kneed nog 2 keer door en vorm er een platte schijf van. Pak deze in vershoudfolie en leg 60 minuten in de koelkast om te rusten. Als je geen keukenmachine hebt, kun je dit ook met de hand doen. Meng alles in een grote kom en snijd de blokjes boter erdoor met 2 messen. Kneed daarna snel door met koude handen en vorm er een schijf van.
2. Vet de quichevorm in met boter of bakspray.
3. Haal het deeg uit de koelkast en laat 5 - 8 minuten op temperatuur komen zodat het makkelijker uit te rollen is. Bestuif je werkvlak licht met bloem en rol het deeg uit tot een plak waarmee je quichevorm goed kunt bekleden. Laat het iets overlappen en snijd daarna bij de buitenste rand rondom bij. Zet de vorm nog 15 minuten in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte).
5. Leg na het koelen een vel bakpapier op het deeg en vul deze met steunvulling. Bak circa 15 - 20 minuten in de oven, verwijder daarna het bakpapier met de steunvulling en bak daarna nog 5 minuten tot de randjes mooi bruin worden. Haal de vorm uit de oven en laat de bodem afkoelen.
6. Maak ondertussen de frangipane door de 150 gr boter, 150 gr basterdsuiker, 2 eieren, 150 gr amandelmeel, 2 el bloem, vanille extract en melk of perenlikeur te mengen in de keukenmachine laat draaien tot het een geheel is. Ook dit kun je eventueel met de hand mengen.
8. Besmeer de afgekoelde bodem met 125 gr cranberrysaus. Verdeel hier de frangipane gelijkmatig over. Ik deed dit zelf met mijn vingers, omdat het een plakkerig mengsel is.
9. Schil de peren en snijd ze aan de bovenkant iets in plakjes, maar snijd ze niet helemaal door. Leg de halve peren in een waaier in de frangipane en duw ze er zachtjes in.
10. Zet de taart weer in de oven (nog steeds op 180 graden) en bak circa 35 - 40 minuten tot de frangipane helemaal gaar is en begint te bruinen.
11. Verwarm 1 el cranberrysaus met de honing en bestrijk hiermee de peren als de taart net uit de oven komt.
12. Laat de cranberry-peertaart volledig afkoelen op een rooster voordat je ‘m in punten snijdt. Bestrooi met poedersuiker vlak voor het serveren.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen