
Cranberry-kaneelwafels
Nagerecht
18 pers.
ca. 45 min
Belgisch
Ingrediënten
250 gram Ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
250 gram Witte basterdsuiker
1 zakje Ruf Vanillesuiker
4 stuks PLUS PLUS Vrije uitloop eieren
250 gram PLUS Zelfrijzend Bakmeel
2 theelepels Gemalen kaneel
100 gram PLUS Gedroogde cranberries
Zonnebloemolie
1 Mixer
1 Wafelijzer
1 Taartrooster
Bereidingswijze
1. Klop met de mixer de boter met de basterd- en vanillesuiker zacht en romig. Klop er één voor één de eieren door.
2. Zeef het bakmeel in 3 porties boven de kom en spatel luchtig door het beslag. Schep de kaneel en cranberry’s erdoor.
3. Vet het wafelijzer dun in met olie en verwarm voor. Schep met twee lepels 2 bolletjes beslag in het wafelijzer. Bak de wafels in 2-3 min. lichtbruin en gaar.
4. Leg de wafels op een taartrooster en laat ze afkoelen. Bak van de rest van het beslag nog 16 wafels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
242 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
3 gram
Zout
0.20 gram