
Cranberrysaus met port
Nagerecht
1 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
250 gram verse cranberry's
100 milliliter sinaasappelsap
4 eetlepels suiker
100 milliliter rode port
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
2 takjes tijm
Bereidingswijze
1. Meng de cranberry's met het sinaasappelsap in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de suiker, port, kaneel, kruidnagels en tijm toe en laat op een lage stand circa 10 minuten pruttelen.
2. Pureer de saus kort met een staafmixer. Neem de pan van de warmtebron en schenk de saus met de kruiden in een pot. Draai het deksel erop en zet de gevulde pot omgekeerd weg. Bewaar tot maximaal 6 maanden op een donkere, koele plaats.
3. Bewaar de saus na openen in de koelkast. Lekker bij lemoncurd-taartjes (kijk elders op boodschappen.nl) of citroentaart.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Koolhydraten
72 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie