Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Creamy & crunchy apple pie

Creamy & crunchy apple pie

Ingrediënten

  • 130 gram boter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel fijn zout
  • 1 theelepel citroenrasp (zest)
  • 175 gram bloem
  • 500 gram roomkaas
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2,5 theelepel fijn zout
  • 2,5 theelepel
  • 2,5 theelepel kaneelpoeder
  • 5 eieren
Creamy & crunchy apple pie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 105 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de zachte boter in de mixer, gevolgd door de basterdsuiker. Vervolgens voeg je het zout en het citroensap toe en meng je het geheel even kort. Als laatste voeg je de bloem toe en kneed je alles tot een samenhangend deeg.
  3. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bodem van de met bakpapier bedekte springvorm. Prik er even wat gaatjes in met een vork en zet de springvorm een 30 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden.
  4. Snijd de appels in kleine partjes.
  5. Meng in een kom de roomkaas, yoghurt, kristalsuiker, zout, citroensap, kaneelpoeder en de eieren tot een mooi, glad mengsel.
  6. Haal de springvorm uit de oven en laat de oven aan staan op 160 graden. Smeer nu de binnenrand met wat zachte boter in en giet het cheesecake mengsel ongeveer voor 1/3 uit over de bodem.
  7. Verdeel de appelpartjes over de bodem.
  8. Giet de rest van het mengsel uit de kom en zet het geheel terug in de oven voor 75 minuten.