
Creamy & crunchy apple pie
8 pers.
ca. 105 min
Hollands
Ingrediënten
130 gram boter
75 gram witte basterdsuiker
1 theelepel fijn zout
1 theelepel citroenrasp (zest)
175 gram bloem
500 gram roomkaas
125 gram Griekse yoghurt
200 gram kristalsuiker
2,5 theelepel fijn zout
2,5 theelepel
2,5 theelepel kaneelpoeder
5 eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de zachte boter in de mixer, gevolgd door de basterdsuiker. Vervolgens voeg je het zout en het citroensap toe en meng je het geheel even kort. Als laatste voeg je de bloem toe en kneed je alles tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bodem van de met bakpapier bedekte springvorm. Prik er even wat gaatjes in met een vork en zet de springvorm een 30 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden.
Snijd de appels in kleine partjes.
Meng in een kom de roomkaas, yoghurt, kristalsuiker, zout, citroensap, kaneelpoeder en de eieren tot een mooi, glad mengsel.
Haal de springvorm uit de oven en laat de oven aan staan op 160 graden. Smeer nu de binnenrand met wat zachte boter in en giet het cheesecake mengsel ongeveer voor 1/3 uit over de bodem.
Verdeel de appelpartjes over de bodem.
Giet de rest van het mengsel uit de kom en zet het geheel terug in de oven voor 75 minuten.
Meer recepten in de categorie