Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Kerstpakkettenshop
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Crème Brûlée kruidnotentaart

Crème Brûlée kruidnotentaart

Nagerecht
8 pers.
ca. 120 min
Frans

Ingrediënten

300 gram kruidnoten
75 gram gesmolten roomboter
2 stuks eidooiers
1 rasp van een halve sinaasappel
8 deciliter slagroom
2 deciliter volle melk
200 gram witte basterdsuiker
9 eidooiers
1 druppel vanillestokje (of enkele vanille-extract)
1 mespuntje zout
1 beetje rietsuiker
155 gram kristalsuiker
2 eiwitten
40 milliliter water

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Vet een springvorm goed in en bekleed de binnenkant eventueel met bakpapier, zodat je de taart later perfect kunt lossen.
3. Verkruimel voor de bodem de kruidnoten in de keukenmachine tot fijne kruimels. Schep in een kom en meng met de gesmolten boter, de sinaasappelrasp en de eidooier. Schep de vulling in de taartvorm en druk het met een lepel tegen de rand aan. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is aangedrukt.
4. Plaats in de voorverwarmde oven en bak de bodem ongeveer 10 minuten.
5. Neem uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven tot 130 graden. Laat de oven even open staan, zodat hij meteen afkoelt.
6. Schenk voor de vulling de slagroom en de melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje open en schraap er het merg uit. Voeg zowel het merg als het vanillestokje toe en verwarm het geheel tot tegen het kookpunt. Draai het vuur lager en laat 10 minuten trekken.
7. Klop ondertussen in een kom de eidooiers los met de basterdsuiker tot een schuimig geheel.
8. Voeg, terwijl je blijft kloppen, beetje bij beetje de hete vloeistof bij de eidooiers en roer zeer goed los.
9. Giet terug in de pan en blijf roeren terwijl je het op een laag pitje verwarmt. Blijf de massa roeren tot het goed begint te binden en het een stevige massa is geworden zonder grote belletjes. Deze crème is perfect als je een streep trekt met je vinger op de spatel waarmee je aan het roeren bent en de streep blijft aanwezig. Oftewel, deze loopt niet meer weg.
10. Neem van het vuur, blijf nog enkele minuten roeren en haal er dan het vanillestokje uit.
11. Maak de volgende dag het eiwitschuim. Doe hiervoor de suiker met het water in een steelpan. Houd wel 1 eetlepel suiker achter.
12. Verwarm het water met de suiker op een laag pitje tot het een heldere vloeistof is geworden. Zet het vuur nu hoger en laat koken tot een stroop met mooie fijne belletjes. Beschik je over een keukenthermometer, dan dient de temperatuur van de siroop 121graden te zijn.
13. Doe ondertussen het eiwit met de rest van de suiker in de kom van een mixer of gebruik een handmixer en klop het tot een stevig schuim.
14. Voeg al kloppende heel voorzichtig de hete siroop bij het eiwitschuim en blijf kloppen.
15. Klop doortot het schuim lauwwarm is. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
16. Haal de taart uit de vorm en bestrooi de vulling lichtjes met een laagje rietsuiker. Brand dit voorzichtig af met een crème brûléebrandertje.
17. Spuit mooie rozetjes van het eiwitschuim op de taart en brand deze lichtjes af met een crème brûléebrandertje.
18. Bestrooi tenslotte met verkruimelde kruidnoten en rasp er nog een beetje sinaasappel over heen.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
sinaasappel
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Winactie wedstrijdkaarten
Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Toxic Waste Sour Slushy apple en Lemon/Lime
Lees meer
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: PLUS Hollandse Nieuwe met ui 2 stuks
Lees meer
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Fish Tales Ansjovisfilets in olijfolie 95 gram
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen