
Crème brûlée van yoghurt met bramen
Nagerecht
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
300 gram bramen
4 eetlepels bramenjam
1 eetlepel kirsch
300 gram Griekse yoghurt
6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill. Verdeel 200 gram van de bramen over de schaaltjes.
2. Meng de jam met de likeur en verdeel dit over de bramen. Verdeel de yoghurt erover en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Bestrooi met een laagje basterdsuiker.
3. Zet de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in circa 2 minuten smelten. Let goed op zodat de suiker niet verbrandt. Leg de rest van de bramen op de crème brûlée en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie