
Crêpebuideltje met kip
8 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
25 g roomboter + extra om in te bakken (Zuivelmeester) (LB)
200 g bloem (Laarmans) (LB)
2 eieren (Biologisch PLUS)
400 ml halfvolle melk (LB)
1 pot bieslook (Biologisch PLUS)
220 g ovengebakken kipfilet (Puur van Smaak van PLUS)
100 g Stilton met port
2 el crème fraîche
1 zakje Nederlandse zachte slamelange (75 g)
Extra nodig: zeef, koekenpan met antiaanbaklaag 24 cm Ø
Bereidingswijze
Smelt 25 gram boter en zeef de bloem met 1 mespunt zout boven een kom. Roer met een garde de eieren erdoor. Mix beetje bij beetje de melk en als laatste de gesmolten boter erbij tot een glad beslag.
Verhit de koekenpan, met wat boter en schenk er wat beslag in. Verdeel gelijkmatig over de pan en bak in ca. 2 min. tot een dunne crêpe. Keer om en bak nog 1 min. Bak zo ca. 8 crêpes. Houd ca. 16 lange sprieten bieslook achter, als reserve en hak de rest fijn.
Snijd de kip fijn en verkruimel de kaas. Meng de gesneden bieslook met de kip, kaas en crème fraîche, en peper naar smaak. Doe de sprieten bieslook in een kom, schenk er 300 ml kokend water over en laat 20 sec. staan. Giet af en spoel koud.
Schep een eetlepel kipvulling in het midden van een crêpe, maak er een buideltje van en knoop er een sprietje (of twee) bieslook om. Maak zo ca. 8 buideltjes. Serveer op een mooie toef slamelange.
Variatietip!
Maak ze een paar uur van tevoren en serveer ze warm (ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
257 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
17 gram