

Crispy smashed aardappelsalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
4.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappel
2 eetlepel Olijfolie
3 stuks Tomaten
1 stuk Komkommer
1 stuk Rode uien
4 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel Mosterd
2 theelepel Rode wijnazijn
5 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aardappelen door midden en kook ze tot je met een vork er makkelijk doorheen kan prikken. Giet af en laat een beetje opdrogen.
2. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en duw met een glas plat. Sprenkel de olijfolie over de aardappelen, breng op smaak met peper en zout en bak 30 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin en krokant zijn.
3. Snij intussen de tomaat en komkommer in blokjes en snipper de ui. Meng in een kom de Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd en rode wijnazijn. Voeg de tomaat, komkommer, ui en krokante aardappel toe. Meng door en dien direct op, gegarneerd met wat peterselie.
Meer recepten in de categorie