
Croissant met ei, pesto en mozzarella
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
5 eieren (Beter Leven 2 sterren)
1 blik super croissants (340 g)
50 g verse pesto (bakje)
60 g mozzarella in kleine stukjes
EXTRA bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor zoals vermeld op de verpakking van de croissants. Breng 4 eieren aan de kook in een pannetje met koud water. Als het water kookt, kook je ze nog 3 min. Laat schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
Rol het deeg uit en snij de 6 stukken deeg los. Rol er 2 losjes op en vouw er croissants van. Deze zijn extra. Rek de overige 4 plakken voorzichtig een beetje uit. Bestrijk ze elk met wat pesto. Verdeel de mozzarella erover. Leg op elke plak 1 ei en rol de croissant losjes op. Probeer de zijkanten een beetje dicht te knijpen en rol de punten op als een croissant. Leg alle croissants op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee de croissants. Bak ze gaar en goudbruin in ± 12 min.
Variatietip!
Hou je van pittige kaas? Gebruik dan geraspte oude of Parmezaanse kaas in plaats van mozzarella.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
485 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
18 gram