Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Croissant met ei, pesto en mozzarella

Croissant met ei, pesto en mozzarella

Ingrediënten

  • 5 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 1 blik super croissants (340 g)
  • 50 g verse pesto (bakje)
  • 60 g mozzarella in kleine stukjes
  • EXTRA bakpapier
Croissant met ei, pesto en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor zoals vermeld op de verpakking van de croissants. Breng 4 eieren aan de kook in een pannetje met koud water. Als het water kookt, kook je ze nog 3 min. Laat schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
  2. Rol het deeg uit en snij de 6 stukken deeg los. Rol er 2 losjes op en vouw er croissants van. Deze zijn extra. Rek de overige 4 plakken voorzichtig een beetje uit. Bestrijk ze elk met wat pesto. Verdeel de mozzarella erover. Leg op elke plak 1 ei en rol de croissant losjes op. Probeer de zijkanten een beetje dicht te knijpen en rol de punten op als een croissant. Leg alle croissants op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee de croissants. Bak ze gaar en goudbruin in ± 12 min.

Variatie

Hou je van pittige kaas? Gebruik dan geraspte oude of Parmezaanse kaas in plaats van mozzarella.

    Voedingswaarde

  • Kcal 485
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 32 g