Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Croissant met ei, pesto en mozzarella

Croissant met ei, pesto en mozzarella

Croissant met ei, pesto en mozzarella product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Brunch/lunch
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 1 blik super croissants (340 g)
  • 50 g verse pesto (bakje)
  • 60 g mozzarella in kleine stukjes
  • EXTRA bakpapier
Bereidingsvideo
Bereiden
Verwarm de oven voor zoals vermeld op de verpakking van de croissants. Breng 4 eieren aan de kook in een pannetje met koud water. Als het water kookt, kook je ze nog 3 min. Laat schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
Rol het deeg uit en snij de 6 stukken deeg los. Rol er 2 losjes op en vouw er croissants van. Deze zijn extra. Rek de overige 4 plakken voorzichtig een beetje uit. Bestrijk ze elk met wat pesto. Verdeel de mozzarella erover. Leg op elke plak 1 ei en rol de croissant losjes op. Probeer de zijkanten een beetje dicht te knijpen en rol de punten op als een croissant. Leg alle croissants op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee de croissants. Bak ze gaar en goudbruin in ± 12 min.
Variatie
Hou je van pittige kaas? Gebruik dan geraspte oude of Parmezaanse kaas in plaats van mozzarella.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
30 g
vet
32 g
Kcal
485