
Croissantbloemen met een eitje
6 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
7 witte eieren
300 ml bietensap
2 el kurkuma
4 el azijn
1 blik super croissants (340 g)
3 el perensuiker (Van Vliet, pot 200 g)
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook 6 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water. Kleur drie eieren roze door ze 10 minuten in bietensap met 2 eetlepels azijn te leggen. Leg de andere drie in water met kurkuma en azijn.
Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht, zodat je een lap deeg krijgt. Snijd het deeg in 6 gelijke rechthoeken. Draai er spiralen van en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat kransjes van. Leg de eieren erin.
Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de perensuiker en bak de bloemen in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Variatietip!
Vind je het kleuren te veel gedoe, laat ze dan gewoon wit. Ook mooi!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
13 gram