Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Croissantbloemen met een eitje

Croissantbloemen met een eitje

Ingrediënten

  • 7 witte eieren
  • 300 ml bietensap
  • 2 el kurkuma
  • 4 el azijn
  • 1 blik super croissants (340 g)
  • 3 el perensuiker (Van Vliet, pot 200 g)
  • bakpapier
Croissantbloemen met een eitje product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook 6 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water. Kleur drie eieren roze door ze 10 minuten in bietensap met 2 eetlepels azijn te leggen. Leg de andere drie in water met kurkuma en azijn.
  2. Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht, zodat je een lap deeg krijgt. Snijd het deeg in 6 gelijke rechthoeken. Draai er spiralen van en vorm er op een met bakpapier beklede bakplaat kransjes van. Leg de eieren erin.
  3. Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met de perensuiker en bak de bloemen in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Variatie

Vind je het kleuren te veel gedoe, laat ze dan gewoon wit. Ook mooi!

    Voedingswaarde

  • Kcal 325
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 29 g
  • Vet 17 g