
Croissantpudding met frambozen en advocaatroom
Brunch
4 pers.
ca. 45 min
25.86 voor 4 pers.
Ingrediënten
25 gram Roomboter
4 stuks Croissants
3 stuks Eieren
250 ml Slagroom
200 ml Volle melk
4 eetlepel Suiker
200 gram Frambozen
250 gram Advocaat
40 gram Amandelschaafsel
1 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met de roomboter. Scheur de croissants in grove stukken en verdeel over de ovenschaal. Ze moeten de bodem bedekken.
2. Kluts de eieren met de helft van de slagroom, de melk en de helft van de suiker los. Giet op het croissantmengsel en verdeel er de frambozen over. Bak de croissantpudding 30 minuten in de oven tot het eimengsel is gestold.
3. Klop ondertussen de resterende slagroom en suiker luchtig met een garde of mixer. Schep een derde door de advocaat en spatel voorzichtig om. Voeg nu de rest van de slagroom toe en spatel voorzichtig om tot je geen witte strepen meer ziet. Verwarm een koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin.
4. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen. Garneer met het amandelschaafsel en de poedersuiker. Serveer met de advocaatroom in een apart bakje.
Meer recepten in de categorie