
Crostini met beenham en champignons
Voorgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 afbakstokbrood
2 tenen knoflook
75 milliliter olijfolie
250 gram kastanjechampignons
1 witte ui
2 takjes peterselie
6 plakken PLUS beenham
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel balsamicoazijn
12 plakjes brie
0 peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Pers 1 teen knoflook uit en meng met 50 ml olijfolie. Verdeel over het stokbrood.
4. Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin.
5. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui, pers de knoflook, hak de peterselie fijn en snijd de plakken beenham in tweeën.
6. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook kort aan.
7. Voeg champignons, zout en peper toe en bak een paar minuten mee.
8. Schenk de sojasaus en balsamicoazijn hierbij. Roer goed door en haal de pan van het vuur.
9. Beleg de crostini met een plakje beenham en brie en wat champignons. Garneer met peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
620 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
37 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
24 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie