
Crostini met mosselen en rucolapesto
Voorgerecht
12 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 kilogram mosselen
150 milliliter witte wijn
1 bosje bladselderij (grof gesneden)
1 stokbrood (in schuine plakken van 1 cm)
2 eetlepels olijfolie
6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
75 gram rucola (grof gesneden)
1 teentje knoflook
1 eetlepel pijnboompitten
75 milliliter olijfolie
3 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Maak de mosselen schoon. Kook ze in de wijn met de bladselderij en peper circa 6 minuten of totdat ze open zijn. Haal ze uit de schelpen.
2. Pureer voor de rucolapesto de rucola met knoflook en pijnboompitten. Giet er in een straaltje de olijfolie bij en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
3. Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster het onder een ovengrill of in een hete grillpan.
4. Verdeel de rucolapesto erover en leg de mosselen met de tomatenreepjes erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie