

Crostini’s met truffel-eisalade
Hapje
6 pers.
ca. 20 min
Kerst
7.41 voor 6 pers.
Ingrediënten
6 stuks Eieren
2 eetlepel Mayonaise
2 eetlepel Volle yoghurt
2 eetlepel Truffeltapenade
1 stuk Citroen
2 stuks Mini ciabatta
20 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat afkoelen tot je ze kunt pellen.
2. Pel de eieren en hak fijn met een mes of gebruik een eiersnijder. Doe de eieren in een kom samen met de mayonaise, yoghurt en truffeltapanade. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en citroensap.
3. Snijd de ciabatta’s in dunne plakjes en verdeel over een ovenrooster of bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zeezout. Bak de ciabatta’s 6-8 minuten in de oven of tot ze krokant zijn.
4. Scheur de rucola in grove stukken. Verdeel de truffel-eisalade over de crostini’s en garneer met een plukje rucola. Serveer op een mooie schaal.
Meer recepten in de categorie