Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Crostini’s met truffel-eisalade

Crostini’s met truffel-eisalade

Ingrediënten

  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 el mayonaise
  • 2 el volle yoghurt
  • 2 el truffeltapenade
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 2 mini ciabatta
  • 20 g rucola
Crostini’s met truffel-eisalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 8 minuten.
  3. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en laat afkoelen tot je ze kunt pellen.
  4. Pel de eieren en hak fijn met een mes of gebruik een eiersnijder.
  5. Doe de eieren in een kom samen met de mayonaise, yoghurt en truffeltapanade.
  6. Breng op smaak met peper, zout, citroenrasp en citroensap.
  7. Snijd de ciabatta’s in dunne plakjes en verdeel over een ovenrooster of bakplaat.
  8. Besprenkel met olijfolie en zeezout.
  9. Bak de ciabatta’s 6-8 minuten in de oven of tot ze krokant zijn.
  10. Scheur de rucola in grove stukken.
  11. Verdeel de truffel-eisalade over de crostini’s en garneer met een plukje rucola.
  12. Serveer op een mooie schaal.