

Cruffins met chocolademousse en kersen
dessert
6 pers.
ca. 30 min
Overig
6.39 voor 6 pers.
Ingrediënten
1 Rol Super croissants
75 gram Pure chocolade
100 ml Slagroom
1 eetlepel Suiker
100 gram Mascarpone
25 gram Witte chocolade
12 stuks Kersen zonder pit
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet 6 metalen of siliconen muffinvormpjes in met boter of olie. Rol het croissantdeeg uit en druk de horizontale naden tegen of over elkaar. Snijd het deeg op de resterende stippellijnen zodat je 3 gelijke rechthoeken hebt.
2. Leg een stuk deeg met de lange zijde tegen je buik aan op een plank. Rol omhoog op en halveer in de lengte. Rol het deeg omhoog op tot een soort drol. Knijp de onderkant een beetje aan elkaar. Herhaal met de rest van het deeg en verdeel over de muffinvormpjes. Bak in 18-20 minuten goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
3. Smelt ondertussen de pure chocolade in een kom op een pan met water au bain-marie. Klop de slagroom met de suiker stijf en roer de mascarpone los. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen en schep door de mascarpone. Schep een derde van de slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel. Schep vervolgens ook de rest van de slagroom voorzichtig door het mengsel.
4. Doe de chocolademousse in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik. Laat eventueel een nacht opstijven in de koelkast. Hak of rasp ondertussen de witte chocolade. Halveer zes van de kersen.
5. Maak aan de zijkanten van de cruffins een kleine opening. Duw in elke cruffin twee kersenhelften en vul met de chocolademousse. Top de cruffins met een toef chocolademousse. Garneer met de witte chocolade en de resterende kersen.
Meer recepten in de categorie