

Cruffins met sinaasappel-hazelnootvulling
Ontbijt
6 pers.
ca. 45 min
Kerst
4.98 voor 6 pers.
Ingrediënten
60 gram Roomboter
60 gram Suiker
1 theelepel Kaneel
340 gram Croissantdeeg voor grote croissants
1 stuk Sinaasappel
100 gram Hazelnootpasta
2 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en smelt de boter. Vet 6 vormpjes van een muffinblik in met een dun laagje boter. Meng de suiker met de kaneel.
2. Rol het croissantdeeg uit en duw alle naden tegen elkaar zodat je een grote, lange lap deeg hebt. Snijd het deeg in de breedte in drie gelijke stukken. Besmeer het deeg met de resterende gesmolten boter en verdeel er de kaneelsuiker over.
3. Rol de plakken deeg vanaf de lange kant op zodat je 3 rolletjes krijgt. Halveer in de lengte en rol met de open kant naar boven op tot een soort slak. Leg de rolletjes in de muffinvormpjes en bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Afhankelijk van de oven kan het iets langer of korter duren.
4. Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel boven de hazelnootpasta. Doe de pasta in een spuitzak en leg apart tot gebruik.
5. Haal de cruffins uit de oven en laat iets afkoelen. Maak met een mesje een kleine inkeping in de bovenkant van het deeg. Spuit hier een toefje van de sinaasappel-hazelnootpasta in. Bestuif met poedersuiker en serveer.
Meer recepten in de categorie