Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

 1. PLUS/
 2. Recepten/
 3. Cruffins met sinaasappel-hazelnootvulling

Cruffins met sinaasappel-hazelnootvulling

Ingrediënten

 • 60 g roomboter
 • 60 g suiker
 • 1 tl kaneel
 • 1 blik croissantdeeg voor 6 grote croissants
 • 1 sinaasappel
 • 100 g hazelnootpasta
 • Poedersuiker
Cruffins met sinaasappel-hazelnootvulling product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en smelt de boter. Vet 6 vormpjes van een muffinblik in met een dun laagje boter. Meng de suiker met de kaneel.
 2. Rol het croissantdeeg uit en duw alle naden tegen elkaar zodat je een grote, lange lap deeg hebt. Snijd het deeg in de breedte in drie gelijke stukken. Besmeer het deeg met de resterende gesmolten boter en verdeel er de kaneelsuiker over.
 3. Rol de plakken deeg vanaf de lange kant op zodat je 3 rolletjes krijgt. Halveer in de lengte en rol met de open kant naar boven op tot een soort slak. Leg de rolletjes in de muffinvormpjes en bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Afhankelijk van de oven kan het iets langer of korter duren.
 4. Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel boven de hazelnootpasta. Doe de pasta in een spuitzak en leg apart tot gebruik.
 5. Haal de cruffins uit de oven en laat iets afkoelen. Maak met een mesje een kleine inkeping in de bovenkant van het deeg. Spuit hier een toefje van de sinaasappel-hazelnootpasta in. Bestuif met poedersuiker en serveer.