
Crunchy vissticks met erwten-aardappelpuree
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 g iets kruimige aardappelen
250 g erwten (diepvries)
1 winterwortel (250 g)
3 el bloem
2 eieren
75 g tortillachips naturel (zak à 165 g)
540 g kabeljauwfilet (PLUS)
5 el olijfolie
2 el crème fraîche
Pureestamper
Bereidingswijze
1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. in gezouten water gaar. Voeg de laatste 2 min. de bevroren erwten toe.
2 Schrap de wortel en schaaf er met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte linten van. Doe ze in een kom ijskoud water om ze te laten krullen.
3 Doe de bloem in een diep bord, roer de eieren los in een ander diep bord, breek de tortillachips tot kleine stukjes van 5 mm en doe ze in een derde bord. Snijd de kabeljauw in repen van 2 cm dik. Dep ze droog, wentel ze door de bloem, dan door het ei en als laatste door de chips. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de vissticks op middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.
4 Giet de aardappelen en erwten af maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de crème fraîche toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg indien nodig nog wat kookvocht toe. Serveer de vissticks met de puree en de wortellinten. Lekker met ketchup.
Variatietip!
Lekker met courgette-sperziebonenrolletjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie