Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Crunchy vissticks met erwten-aardappelpuree

Crunchy vissticks met erwten-aardappelpuree

Ingrediënten

  • 400 g iets kruimige aardappelen
  • 250 g erwten (diepvries)
  • 1 winterwortel (250 g)
  • 3 el bloem
  • 2 eieren
  • 75 g tortillachips naturel (zak à 165 g)
  • 540 g kabeljauwfilet (PLUS)
  • 5 el olijfolie
  • 2 el crème fraîche
  • Pureestamper
Crunchy vissticks met erwten-aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. in gezouten water gaar. Voeg de laatste 2 min. de bevroren erwten toe.
  2. 2 Schrap de wortel en schaaf er met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte linten van. Doe ze in een kom ijskoud water om ze te laten krullen.
  3. 3 Doe de bloem in een diep bord, roer de eieren los in een ander diep bord, breek de tortillachips tot kleine stukjes van 5 mm en doe ze in een derde bord. Snijd de kabeljauw in repen van 2 cm dik. Dep ze droog, wentel ze door de bloem, dan door het ei en als laatste door de chips. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de vissticks op middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege.
  4. 4 Giet de aardappelen en erwten af maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de crème fraîche toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg indien nodig nog wat kookvocht toe. Serveer de vissticks met de puree en de wortellinten. Lekker met ketchup.

Variatie

Lekker met courgette-sperziebonenrolletjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 590
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Vet 30 g