Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Curry met bloemkool

Curry met bloemkool

Curry met bloemkool product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 el roomboter of olijfolie
  • 125 g prei, in plakjes
  • ½ tl zwarte peper
  • 250 g bloemkool, in roosjes, stronk in blokjes
  • 250 g wortel, in plakjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl gedroogde dille
  • 1 el garam masala
  • 250 g broccoli, in roosjes, steel in blokjes
  • 100 g cashewnoten
Bereiden
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de roomboter of olijfolie in een grote braadpan, op middelhoog vuur.
Bak de prei met de (versgemalen) peper glazig in 3 minuten.
Voeg de bloemkool en de wortel toe en bak 5 minuten.
Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en de specerijen toe.
Voeg er de broccoli en 75 gram van de cashewnoten bij.
Kook het geheel nog 4-5 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje himalaya- of zeezout.
Strooi de overgebleven cashewnoten erover.
Serveer met de gekookte zilvervliesrijst.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.