
Curry met bloemkool
4 pers.
ca. 40 min
Aziatisch
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
1 el roomboter of olijfolie
125 g prei, in plakjes
½ tl zwarte peper
250 g bloemkool, in roosjes, stronk in blokjes
250 g wortel, in plakjes
300 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
1 el kerriepoeder
2 tl gedroogde dille
1 el garam masala
250 g broccoli, in roosjes, steel in blokjes
100 g cashewnoten
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm de roomboter of olijfolie in een grote braadpan, op middelhoog vuur.
Bak de prei met de (versgemalen) peper glazig in 3 minuten.
Voeg de bloemkool en de wortel toe en bak 5 minuten.
Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en de specerijen toe.
Voeg er de broccoli en 75 gram van de cashewnoten bij.
Kook het geheel nog 4-5 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje himalaya- of zeezout.
Strooi de overgebleven cashewnoten erover.
Serveer met de gekookte zilvervliesrijst.