Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Curry met bloemkool

Curry met bloemkool

Ingrediënten

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 el roomboter of olijfolie
  • 125 g prei, in plakjes
  • ½ tl zwarte peper
  • 250 g bloemkool, in roosjes, stronk in blokjes
  • 250 g wortel, in plakjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl gedroogde dille
  • 1 el garam masala
  • 250 g broccoli, in roosjes, steel in blokjes
  • 100 g cashewnoten
Curry met bloemkool product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm de roomboter of olijfolie in een grote braadpan, op middelhoog vuur.
  3. Bak de prei met de (versgemalen) peper glazig in 3 minuten.
  4. Voeg de bloemkool en de wortel toe en bak 5 minuten.
  5. Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en de specerijen toe.
  6. Voeg er de broccoli en 75 gram van de cashewnoten bij.
  7. Kook het geheel nog 4-5 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
  8. Breng het geheel eventueel op smaak met een snufje himalaya- of zeezout.
  9. Strooi de overgebleven cashewnoten erover.
  10. Serveer met de gekookte zilvervliesrijst.