

Curry met gehaktballen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.52 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Roomboter
400 gram Slagersgehaktballen
300 gram Rijst
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
3 stuks Tomaten
2 eetlepel Olijfolie
2 eetlepel Garam masala
1 eetlepel Kerriepoeder
250 ml Kokosmelk
400 gram Spinazie
1 eetlepel Citroen
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot deze gaar zijn.
2. Kook intussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en tomaat kort aan. Voeg de garam masala, de kerriepoeder en 100 ml water toe. Laat 5 à 10 minuten pruttelen tot alles zacht is en pureer dan tot een gladde saus (dit is optioneel, je kunt de saus ook grover laten).
4. Voeg de kokosmelk en de spinazie toe en roer door tot de spinazie geslonken is. Breng de saus nu verder op smaak met 1 el citroensap en zout.
5. Dien de rijst op met de gehaktbal en de saus. Je kunt optioneel nog garneren met verse rode chilipeper en fijngehakte koriander.
Meer recepten in de categorie