

Curry met kip gehaktballen en naan
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
9.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Sjalot
4 tenen Knoflook
300 gram Kipgehakt
1 stuk Eieren
2 theelepel Koriander gemalen
40 gram Paneermeel
1 eetlepel Olijfolie mild
1 eetlepel Garam masala
1 theelepel Komijn gemalen
1 pot Passata
1 stuk Citroenen
100 ml Slagroom
10 gram Koriander
4 stuks Naan naturel
Bereidingswijze
1. Snijd de sjalot en knoflook heel fijn. Meng de sjalot, de helft van de knoflook, het kipgehakt, een eidooier (het eiwit gebruiken we hier dus niet), koriander poeder, paneermeel en peper en zout. Draai balletjes van ongeveer 3cm in diameter.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballen rondom aan tot deze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
3. Voeg dan de resterende knoflook toe aan de pan samen met de garam masala en het komijnpoeder. Bak kort mee en voeg dan de passata, 2 el citroensap en de slagroom toe. Voeg de kipgehaktballen weer toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen.
4. Garneer de curry met de koriander en serveer met naan.
Meer recepten in de categorie