
Curry met kruidige kippendijen
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
250 g zilvervliesrijst
500 g kippendijen
2 kleine sjalotten
150 g verse shiitake
1 lente-ui
20 ml olijfolie
250 g romanesco of bloemkool
1 tl kurkuma
200 ml kokosmelk
20 ml water
1 el geraspte schil biologische citroen
basilicum
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kippendijen in dunne plakjes.
Snijd de sjalotten in ringen en de shiitakes in plakjes.
Snijd het witte deel van de lente-ui in fijne ringen en kneus de rest van de stengel.
Snipper het witte en het groene deel van de lente-ui apart van elkaar.
Laat de olijfolie heet worden in een wokpan. Voeg de sjalotjes en het witte deel van de lente-ui toe.
Doe de plakjes kip erbij en laat even aankleuren totdat het gaar is.
Snijd de romanesco of bloemkool in kleine rozetjes en wok deze 2 minuten mee in de pan.
Doe de shiitake en de kurkuma er als laatste bij en wok dit ook nog even mee.
Blus af met de kokosmelk en een klein scheutje water.
Voeg de zilvervliesrijst toe, samen met de citroenrasp en eventueel wat himalya- of zeezout.
Serveer met enkele blaadjes basilicum en het gesnipperde groene deel van de lente-ui.
Tip: Serveer er een frisse wortelsalade bij!