Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Curry met kruidige kippendijen

Curry met kruidige kippendijen

Ingrediënten

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 500 g kippendijen
  • 2 kleine sjalotten
  • 150 g verse shiitake
  • 1 lente-ui
  • 20 ml olijfolie
  • 250 g romanesco of bloemkool
  • 1 tl kurkuma
  • 200 ml kokosmelk
  • 20 ml water
  • 1 el geraspte schil biologische citroen
  • basilicum
Curry met kruidige kippendijen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de kippendijen in dunne plakjes.
  3. Snijd de sjalotten in ringen en de shiitakes in plakjes.
  4. Snijd het witte deel van de lente-ui in fijne ringen en kneus de rest van de stengel.
  5. Snipper het witte en het groene deel van de lente-ui apart van elkaar.
  6. Laat de olijfolie heet worden in een wokpan. Voeg de sjalotjes en het witte deel van de lente-ui toe.
  7. Doe de plakjes kip erbij en laat even aankleuren totdat het gaar is.
  8. Snijd de romanesco of bloemkool in kleine rozetjes en wok deze 2 minuten mee in de pan.
  9. Doe de shiitake en de kurkuma er als laatste bij en wok dit ook nog even mee.
  10. Blus af met de kokosmelk en een klein scheutje water.
  11. Voeg de zilvervliesrijst toe, samen met de citroenrasp en eventueel wat himalya- of zeezout.
  12. Serveer met enkele blaadjes basilicum en het gesnipperde groene deel van de lente-ui.
  13. Tip: Serveer er een frisse wortelsalade bij!