1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Curry met kruidige kippendijen

Curry met kruidige kippendijen

Curry met kruidige kippendijen product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 500 g kippendijen
  • 2 kleine sjalotten
  • 150 g verse shiitake
  • 1 lente-ui
  • 20 ml olijfolie
  • 250 g romanesco of bloemkool
  • 1 tl kurkuma
  • 200 ml kokosmelk
  • 20 ml water
  • 1 el geraspte schil biologische citroen
  • basilicum
Bereiden
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kippendijen in dunne plakjes.
Snijd de sjalotten in ringen en de shiitakes in plakjes.
Snijd het witte deel van de lente-ui in fijne ringen en kneus de rest van de stengel.
Snipper het witte en het groene deel van de lente-ui apart van elkaar.
Laat de olijfolie heet worden in een wokpan. Voeg de sjalotjes en het witte deel van de lente-ui toe.
Doe de plakjes kip erbij en laat even aankleuren totdat het gaar is.
Snijd de romanesco of bloemkool in kleine rozetjes en wok deze 2 minuten mee in de pan.
Doe de shiitake en de kurkuma er als laatste bij en wok dit ook nog even mee.
Blus af met de kokosmelk en een klein scheutje water.
Voeg de zilvervliesrijst toe, samen met de citroenrasp en eventueel wat himalya- of zeezout.
Serveer met enkele blaadjes basilicum en het gesnipperde groene deel van de lente-ui.
Tip: Serveer er een frisse wortelsalade bij!
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie