
Curry-ovenschotel met zalmballetjes en bloemkool
4 pers.
ca. 55 min
Ingrediënten
1 PLUS Bloemkool
3 stuks prei
1 schaal PLUS Zalmgehakt (250 g)
1 ei
2 el maïzena
3 el PLUS Paneermeel
3 el PLUS Kerriepoeder
1 pakje kokosmelk (250 ml)
100 ml water
1 PLUS Bouillonblokje groenten
Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes. Snijd de preien in 1 cm dikke ringen, was de prei goed en laat ze uitlekken. Meng het zalmgehakt met het ei, maïzena,paneermeel en peper naar smaak.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bloemkool en de prei in een ovenvaste pan (of schaal). Roer de kerriepoeder met de kokosmelk, water en een verkruimeld bouillonblokje door elkaar. Schenk het mengsel over de groenten. Verdeel het zalmmengsel met 2 theelepels in kleine porties over de groenten. Laat de curryovenschotel in de voorverwarmde oven in ± 40 min. gaar worden.