
Currybowls met zalm en rijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
23.95 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Zilvervliesrijst
1 stuk Broccoli
350 gram Zalmfilet
70 gram Gele currypasta
400 ml Kokosmelk
1 stuk Limoen
1 Bos Koriander
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook hierin de zilvervliesrijst in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Laat met de deksel op de pan nog 5 minuten staan.
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in stukjes. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de broccoli gedurende 3 minuten. Giet af.
3. Snijd de zalm in grove stukken. Verwarm een hapjespan met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur en fruit hierin de currypasta. Voeg de broccoli, zalm en kokosmelk toe. Laat goed warm worden en de zalm zachtjes garen. Snijd ondertussen de limoen in partjes en hak de koriander grof.
4. Schep de rijst in vier kommen of diepe borden en lepel hierop de curry. Garneer met de koriander en de limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie