
Dadel-kokos bonbons
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
250 gram dadels
2 eetlepels pindakaas
70 gram gedroogde abrikozen
100 gram geraspte kokos
2 handjes pinda's
2 theelepels speculaaskruiden
Bereidingswijze
+ keukenmachine
1. Ontpit de dadels. Hak de pinda's fijn. Snijd de abrikozen in hele kleine stukjes.
2. Verhit een koekenpan en rooster de geraspte kokos in 4 minuten goudbruin. Blijf roeren zodat het niet verbrand. Laat afkoelen.
3. Maal de dadels fijn met behulp van een keukenmachine. Voeg de pindakaas en de speculaaskruiden toe en blend kort mee.
4. Doe het dadelmengsel in een kom en roer de abrikozen, de pinda's en de helft van de geroosterde kokosrasp erdoor.
5. Draai balletjes van 2 cm doorsnee van het mengsel en rol vervolgens door de overige geroosterde kokosrasp.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1672 Kj
Calorieën
399 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
47 gram
Waarvan suikers
43 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie