Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dadel-kokos bonbons

Dadel-kokos bonbons

Ingrediënten

  • 250 gram dadels
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 70 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram geraspte kokos
  • 2 handjes pinda's
  • 2 theelepels speculaaskruiden
Dadel-kokos bonbons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + keukenmachine
  2. 1. Ontpit de dadels. Hak de pinda's fijn. Snijd de abrikozen in hele kleine stukjes.
  3. 2. Verhit een koekenpan en rooster de geraspte kokos in 4 minuten goudbruin. Blijf roeren zodat het niet verbrand. Laat afkoelen.
  4. 3. Maal de dadels fijn met behulp van een keukenmachine. Voeg de pindakaas en de speculaaskruiden toe en blend kort mee.
  5. 4. Doe het dadelmengsel in een kom en roer de abrikozen, de pinda's en de helft van de geroosterde kokosrasp erdoor.
  6. 5. Draai balletjes van 2 cm doorsnee van het mengsel en rol vervolgens door de overige geroosterde kokosrasp.

    Voedingswaarde

  • Kcal 399
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 47 g
  • waarvan suikers 43
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 10