Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dadel mug-cake met chocolade

Dadel mug-cake met chocolade

Ingrediënten

  • 90 gram melkchocolade
  • 16 stuks dadels
  • 4 stuks eieren
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 8 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels honing
Dadel mug-cake met chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Ontpit de dadels en laat deze 10 minuten wellen in een bakje met heet water.
  2. 2. Voeg de dadels, de eieren, de cacaopoeder, het zelfrijzend bakmeel en de honing samen in een kom en pureer het mengsel met een staafmixer tot een beslag.
  3. 3. Verdeel het beslag over 4 mokken en plaats deze één voor één 2,5 minuut op 800 watt in de magnetron.
  4. 4. Schaaf ondertussen de chocolade en garneer de mug-cakes vlak voor het serveren met de chocolade flakes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 273
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 19 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 2