
Dadel mug-cake met chocolade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
90 gram melkchocolade
16 stuks dadels
4 stuks eieren
4 eetlepels cacaopoeder
8 eetlepels zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels honing
Bereidingswijze
1. Ontpit de dadels en laat deze 10 minuten wellen in een bakje met heet water.
2. Voeg de dadels, de eieren, de cacaopoeder, het zelfrijzend bakmeel en de honing samen in een kom en pureer het mengsel met een staafmixer tot een beslag.
3. Verdeel het beslag over 4 mokken en plaats deze één voor één 2,5 minuut op 800 watt in de magnetron.
4. Schaaf ondertussen de chocolade en garneer de mug-cakes vlak voor het serveren met de chocolade flakes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1146 Kj
Calorieën
273 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie