

Dahl met papadums
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
9.09 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 Teen Neutraal knoflook
500 gram Trostomaten
200 gram Linzen
300 gram Rijst
2 eetlepel Plus olijfolie
2 eetlepel Tomatenpuree
1 eetlepel Mosterdzaad
1 eetlepel Garam massala
1 theelepel Kurkuma
200 gram Spinazie
250 ml Kokosmelk
1 stuk Pappadums
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Kook intussen ook de linzen en de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de tomatenpuree, gemalen mosterdzaad, garam massala en kurkuma toe en bak kort mee. Voeg de tomaat toe, breng op smaak met zout, en bak mee tot de tomaat zacht is.
3. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg als laatste de spinazie en linzen toe en roer door tot de spinazie geslonken is. Proef of je het gerecht verder op smaak moet brengen met zout.
4. Serveer de dahl met rijst en papadums.
Meer recepten in de categorie