

Dame blanche met zelfgemaakte chocoladesaus en kersen
dessert
4 pers.
ca. 20 min
Zoet
5.02 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Pure chocolade
200 ml Slagroom
2 eetlepel Suiker
35 gram Gezouten pinda's
200 gram Kersen zonder pit
8 Bollen Vanille ijs
Bereidingswijze
1. Breek de chocolade in stukjes. Doe de chocolade met de helft van de slagroom in een hittebestendige kom en zet deze op een pannetje met een heet laagje water. Het water mag de kom niet raken. Laat de chocolade in de room smelten en roer tot een gladde chocoladesaus. Draai het vuur uit en houd warm tot gebruik.
2. Klop de resterende slagroom met de suiker lobbig. Hak de pinda’s fijn en de kersen grof.
3. Verdeel de kersen en de helft van de pinda’s over vier kommen. Schep het ijs erop en top met de helft van de chocoladesaus. Garneer met de slagroom, resterende chocoladesaus en de resterende pinda’s. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie