Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dame blanche met zelfgemaakte chocoladesaus en kersen

Dame blanche met zelfgemaakte chocoladesaus en kersen

Ingrediënten

  • 150 gram Pure chocolade
  • 200 ml Slagroom
  • 2 eetlepel Suiker
  • 35 gram Gezouten pinda's
  • 200 gram Kersen zonder pit, uitgelekt
  • 8 Bollen Vanille ijs
Dame blanche met zelfgemaakte chocoladesaus en kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breek de chocolade in stukjes. Doe de chocolade met de helft van de slagroom in een hittebestendige kom en zet deze op een pannetje met een heet laagje water. Het water mag de kom niet raken. Laat de chocolade in de room smelten en roer tot een gladde chocoladesaus. Draai het vuur uit en houd warm tot gebruik.
  2. 2. Klop de resterende slagroom met de suiker lobbig. Hak de pinda’s fijn en de kersen grof.
  3. 3. Verdeel de kersen en de helft van de pinda’s over vier kommen. Schep het ijs erop en top met de helft van de chocoladesaus. Garneer met de slagroom, resterende chocoladesaus en de resterende pinda’s. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 367
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 35
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 2