
Dame-blanchekrans
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
80 ml houdbare slagroom
100 g pure chocolade, in blokjes
8 bollen vanilleroomijs
3 brownies
kerstchocolade naar keuze*
poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm in een steelpan de slagroom. Voeg de chocolade toe en laat in de warme room smelten. Roer tot een gladde chocoladesaus.
Schep op een mooie schaal in een cirkel de bollen roomijs. Snijd de brownies elk in 4 blokjes. Leg de brownies en de kerstchocolade tussen het ijs, zodat een mooie krans ontstaat.
Garneer de dame-blanchekrans met de warme chocoladesaus. Bestrooi met poedersuiker.
Variatietip
Maak de chocoladesaus een dag eerder en verwarm vlak voor serveren op een lage stand. Voeg indien nodig wat extra slagroom toe en garneer met rode bessen. Weinig tijd? Vervang de chocoladesaus gerust door dessertsaus choco (Fairtrade)*. Vervang de helft van het roomijs door chocolademousse*.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
823 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
26 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
67 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
0.30 gram