
Dame framboise
Nagerecht
4 pers.
ca. 15 min
Belgisch
Ingrediënten
100 gram PLUS Frambozen (diepvries)
1 eetlepel Suiker
1 eetlepel Citroensap
15 gram Witte chocolade
8 bollen PLUS Roomijs vanille
1 Zeef
Bereidingswijze
1. Verwarm de frambozen met de suiker en het citroensap 5 min. op een lage stand. Druk de vruchtjes daarbij met de achterkant van een lepel iets stuk. Hak intussen de chocolade fijn.
2. Wrijf de frambozenpuree door een zeef om de pitjes te verwijderen.
3. Schep het ijs in mooie coupes of (wijn)glazen. Schenk er de warme frambozensaus over en bestrooi met de chocolade. Serveer meteen.
Tip
Diepvriesfruit is ideaal voor een saus! Varieer ook eens met aardbeien, bosvruchten of mango uit diepvries.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
258 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
49 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
0.20 gram
Meer recepten in de categorie