
Daube de boeuf aux olives
Hoofdgerecht
8 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
60 gram boter
5 eetlepels olijfolie
1 kilogram sukadelap (in stukken)
200 gram spekblokjes
1 runderschenkel
4 wortels (in plakjes)
6 sjalotjes (gepeld)
3 teentjes knoflook (gepeld)
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
750 milliliter rode wijn
2 kruidnagels
1 stukje sinaasappelschil
500 gram zwarte olijven (zonder pit)
Bereidingswijze
1. Verhit de boter en olie in een braadpan en bak hierin de sukade aan.
2. Voeg het spek, de schenkel, wortel, sjalot, knoflook, tijm en laurier toe. Breng op smaak met zout en peper en smoor circa 30 minuten op een lage stand.
3. Verwarm de wijn met de kruidnagels en sinaasappelschil en laat even trekken.
4. Voeg toe aan het vlees en laat circa 2,5 uur sudderen op een lage stand.
5. Voeg circa 30 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven toe. Verwijder voor het serveren de laurier, kruidnagels en sinaasappelschil.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie