
Wraps met kip en groenten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
400 gram kipfilet
1 theelepel zout
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
3 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel grof gemalen zwarte peper
1 theelepel rode chilipeper
1 theelepel paprikapoeder
150 gram Iglo Groente Idee Hollands
2 takjes koriander
4 tortilla wraps
200 gram Calvé sambasaus
100 gram mini friet
Bereidingswijze
1. Kook de kipfilet in een pan met halve liter water en halve theelepel zout erin.
2. Als de kipfilet gaar is, trek je deze uit elkaar in slierten.
3. Snijd de ui, knoflook en tomaat in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook op laag vuur in twee minuten gaar.
4. Voeg nu de blokjes tomaat toe en roerbak het mengsel tot de tomaat zacht is. Doe de rest van het zout, de zwarte peper en gemalen chilipeper erbij.
5. Meng door elkaar en voeg de kip en groentemix toe. Roerbak twee minuten op hoog vuur.
6. Zet het vuur laag en laat de groenten gaar worden. Voeg op het einde de koriander en paprikapoeder toe. Mix het geheel en zet even apart.
7. Bak 100 gram frietjes in een friteuse of airfryer.
8. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk deze met sambasaus en beleg ze met de vulling en wat frietjes.
9. Vouw de wrap dicht.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
610 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
58 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie