De gehaktbal van chefkok Ron Blaauw
Hoofdgerecht
3 pers.
ca. 30 Min
Hollands
Ingrediënten
1 verpakking (250 gr) Redefine gehakt
25 gr bosui
3 teentjes knoflook (2 voor het gehakt en 1 voor de saus)
18.75 gr gochuyang pasta
3 gr zout
1 ei
17 gr panko
100 ml sojasaus
100 gr bruine basterdsuiker
3 cm gember
65 ml rijstazijn
25 ml sesamolie
5 gr aardappelzetmeel
7 sesamzaad geroosterd
Bereidingswijze
1. Meng het Redefine gehakt met de bosui (25 g), 2 teentjes knoflook (5 g), gochujang pasta (18,75 g), zout (3,5 g), het ei en de panko (17,5 g) in een kom en rol tot ballen.
2. Verwarm voor de sticky sauce 100 ml sojasaus, 100 g bruine basterdsuiker, 3 cm geraspte gember, 1 teentje geraspte knoflook, 65 ml rijstazijn en 25 ml sesamolie op laag vuur.
Meng ondertussen water (50 ml) met het aardappelzetmeel tot een papje. Voeg het mengsel toe en kook tot een glanzende, hangende saus ontstaat.
3. Bak de gehaktballen rondom goudbruin. Voeg de saus toe en verwarm kort door, zodat de saus aan de ballen blijft plakken en ze een mooie laklaag krijgen.
4. Bestrooi met geroosterd sesamzaad en serveer direct.
Variatietip!
Dit gerecht is lekker met basmati rijst en gebakken groente zoals rode paprika en spinazie, met een stamppot of kan zo als snack gegeten worden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
100 Kj
Calorieën
767 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
100 gram
Eiwitten
27 gram