
Dikke pannenkoekjes
Ontbijt
4 pers.
ca. 35 min
Amerikaans
Ingrediënten
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 eieren (gesplitst)
500 milliliter melk
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
50 gram oude kaas (geraspt)
1 eetlepel gembersnippers
Bereidingswijze
1. Vermeng het bakmeel met de bakpoeder. Klop het eigeel los met de melk en klop dit door het bakmeel tot een glad beslag.
2. Klop in een schone kom de eiwitten stijf met een snufje zout en schep deze voorzichtig door het beslag.
3. Verwarm een grote pan met antiaanbaklaag en vet deze in met een kwastje bakproduct.
4. Schep steeds 2 of 3 bergjes beslag in de pan. Bestrooi ze met een beetje kaas en een paar snippers gember en laat ze op lage stand garen tot er belletjes verschijnen aan de oppervlakte.
5. Draai de pannenkoekjes om met een spatel en bak ze nog een paar minuten bruin aan de andere kant.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie