Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers

Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 pak tuinerwten extra fijn (diepvries, 450 g)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bakje roomkaas naturel (185 g)
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 bakje zalmsnippers (150 g)
  • 1 ciabatta, in plakjes
  • staafmixer
Doperwtensoep met  verse kruidenroomkaas en zalmsnippers product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit 2 teentjes knoflook 1 minuut. Schep de erwten erdoor en bak 2 minuten mee zonder te kleuren.
  2. Schenk de wijn erbij. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  3. Meng intussen de roomkaas met de peterselie, de bieslook, het laatste teentje knoflook en peper naar smaak.
  4. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de zalmsnippers en helft van de kruidenroomkaas toe. Breng de soep op smaak met peper en weinig zout.
  5. Schep de soep in 4 kommen. Besmeer het ciabattabrood met de rest van de kruidenroomkaas en serveer bij de soep.

Variatie

Vervang de zalmreepjes door ­uitgebakken en verkruimelde -plakjes ontbijtspek.

    Voedingswaarde

  • Kcal 525
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 37 g
  • Vet 28 g