
Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 pak tuinerwten extra fijn (diepvries, 450 g)
100 ml droge witte wijn
1 l groentebouillon
1 bakje roomkaas naturel (185 g)
1 el peterselie, fijngehakt
1 el bieslook, fijngehakt
1 bakje zalmsnippers (150 g)
1 ciabatta, in plakjes
staafmixer
Bereidingswijze
Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit 2 teentjes knoflook 1 minuut. Schep de erwten erdoor en bak 2 minuten mee zonder te kleuren.
Schenk de wijn erbij. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
Meng intussen de roomkaas met de peterselie, de bieslook, het laatste teentje knoflook en peper naar smaak.
Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de zalmsnippers en helft van de kruidenroomkaas toe. Breng de soep op smaak met peper en weinig zout.
Schep de soep in 4 kommen. Besmeer het ciabattabrood met de rest van de kruidenroomkaas en serveer bij de soep.
Variatietip!
Vervang de zalmreepjes door uitgebakken en verkruimelde -plakjes ontbijtspek.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
24 gram