Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers

Doperwtensoep met verse kruidenroomkaas en zalmsnippers

Doperwtensoep met  verse kruidenroomkaas en zalmsnippers product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 pak tuinerwten extra fijn (diepvries, 450 g)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bakje roomkaas naturel (185 g)
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 bakje zalmsnippers (150 g)
  • 1 ciabatta, in plakjes
  • staafmixer
Bereiden
Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit 2 teentjes knoflook 1 minuut. Schep de erwten erdoor en bak 2 minuten mee zonder te kleuren.
Schenk de wijn erbij. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
Meng intussen de roomkaas met de peterselie, de bieslook, het laatste teentje knoflook en peper naar smaak.
Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de zalmsnippers en helft van de kruidenroomkaas toe. Breng de soep op smaak met peper en weinig zout.
Schep de soep in 4 kommen. Besmeer het ciabattabrood met de rest van de kruidenroomkaas en serveer bij de soep.
Variatie
Vervang de zalmreepjes door ­uitgebakken en verkruimelde -plakjes ontbijtspek.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
37 g
vet
28 g
Kcal
525