Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Doperwtenstamppot met gerookte kip

Doperwtenstamppot met gerookte kip

Ingrediënten

  • 1 kilo Aardappelen
  • 1 stuk Prei
  • 50 ml Extra vierge olijfolie
  • 450 gram Tuinerwten
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 100 ml Volle melk
  • 140 gram Gerookte kipfiletreepjes
Doperwtenstamppot met gerookte kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de stukken. Giet af en laat droogstomen.
  2. 2. Snijd ondertussen de uiteindes van de prei en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de prei in grove stukken en was goed onder de koude kraan. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. 3. Verwarm een koekenpan met de olijfolie en fruit hierin de prei gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de doperwten toe, samen met citroensap- en rasp naar smaak. Fruit nog een paar minuten.
  4. 4. Verwarm de melk. Stamp de aardappels met de melk tot een gladde puree. Roer het doperwten-preimengsel samen met de gerookte-kipreepjes door de puree. Serveer in diepe borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 155
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 1 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 5