

Doperwtenstamppot met gerookte kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
6.73 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Aardappelen
1 stuk Prei
50 ml Extra vierge olijfolie
450 gram Tuinerwten
1 stuk Citroen
100 ml Volle melk
140 gram Gerookte kipfiletreepjes
Bereidingswijze
1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de stukken. Giet af en laat droogstomen.
2. Snijd ondertussen de uiteindes van de prei en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de prei in grove stukken en was goed onder de koude kraan. Laat uitlekken in een vergiet.
3. Verwarm een koekenpan met de olijfolie en fruit hierin de prei gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de doperwten toe, samen met citroensap- en rasp naar smaak. Fruit nog een paar minuten.
4. Verwarm de melk. Stamp de aardappels met de melk tot een gladde puree. Roer het doperwten-preimengsel samen met de gerookte-kipreepjes door de puree. Serveer in diepe borden.
Meer recepten in de categorie