Draadjesvlees met gnocchi en broccoli - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Draadjesvlees met gnocchi en broccoli

Draadjesvlees met gnocchi en broccoli

Draadjesvlees met gnocchi en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 270 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g runderriblap (Beter Leven keurmerk 3*)
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 uien (biologisch) gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g broccoli, in roosjes
  • 2 pakken gnocchi (à 400 g)
Bereiden
Snij het vlees in blokjes van ± 3x3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 3 el olie in een ruime braadpan. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Heb je geen grote braadpan, bak het vlees dan in twee porties. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Voeg de tomaat, rozemarijn en het bouillonblokje toe, schep om en schenk er water bij tot het vlees net onder staat. Sudder het vlees tot het uit elkaar valt op laag vuur met het deksel iets schuin op de pan (zo’n uur of 3). Roer af en toe.
Kook de broccoli 1 min. en laat uitlekken. Proef het vlees en voeg peper en eventueel zout toe. Laat het zonder deksel inkoken als het te nat is. Bereid, als het vlees bijna klaar is, de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de broccoli in 5 min. beetgaar.
Laat de gnocchi uitlekken. Serveer de gnocchi met het vlees en de broccoli. Lekker met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

eiwit
43 g
koolhydraten
75 g
vet
31 g
Kcal
765