Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Draadjesvlees met gnocchi en broccoli

Draadjesvlees met gnocchi en broccoli

Ingrediënten

  • 600 g runderriblap (Beter Leven keurmerk 3*)
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 uien (biologisch) gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 2 tl rozemarijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g broccoli, in roosjes
  • 2 pakken gnocchi (à 400 g)
Draadjesvlees met gnocchi en broccoli product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 270 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in blokjes van ± 3x3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 3 el olie in een ruime braadpan. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Heb je geen grote braadpan, bak het vlees dan in twee porties. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Voeg de tomaat, rozemarijn en het bouillonblokje toe, schep om en schenk er water bij tot het vlees net onder staat. Sudder het vlees tot het uit elkaar valt op laag vuur met het deksel iets schuin op de pan (zo’n uur of 3). Roer af en toe.
  2. Kook de broccoli 1 min. en laat uitlekken. Proef het vlees en voeg peper en eventueel zout toe. Laat het zonder deksel inkoken als het te nat is. Bereid, als het vlees bijna klaar is, de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de broccoli in 5 min. beetgaar.
  3. Laat de gnocchi uitlekken. Serveer de gnocchi met het vlees en de broccoli. Lekker met Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 765
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 75 g
  • Vet 31 g