
Draadjesvlees met gnocchi en broccoli
4 pers.
ca. 270 min
Italiaans
Ingrediënten
600 g runderriblap (Beter Leven keurmerk 3*)
4 el milde olijfolie
2 uien (biologisch) gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 blik gepelde tomaten (400 g)
2 tl rozemarijn
1 bouillonblokje
1 laurierblaadje
400 g broccoli, in roosjes
2 pakken gnocchi (à 400 g)
Bereidingswijze
Snij het vlees in blokjes van ± 3x3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit 3 el olie in een ruime braadpan. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur in 5 min. rondom bruin. Heb je geen grote braadpan, bak het vlees dan in twee porties. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Voeg de tomaat, rozemarijn en het bouillonblokje toe, schep om en schenk er water bij tot het vlees net onder staat. Sudder het vlees tot het uit elkaar valt op laag vuur met het deksel iets schuin op de pan (zo’n uur of 3). Roer af en toe.
Kook de broccoli 1 min. en laat uitlekken. Proef het vlees en voeg peper en eventueel zout toe. Laat het zonder deksel inkoken als het te nat is. Bereid, als het vlees bijna klaar is, de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de broccoli in 5 min. beetgaar.
Laat de gnocchi uitlekken. Serveer de gnocchi met het vlees en de broccoli. Lekker met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
765 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
43 gram