
Drie kleuren aardappeltjes met biefstuk en kruidenkaasspinazie
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg drie kleuren aardappeltjes (schaal)
50 g roomboter
1 rode ui, gesnipperd
1 pak spinazie, eventueel met kruidenkaas (450 g), diepvries
4 biefstukken (Blonde d’Aquitaine), op kamertemperatuur
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
Bereidingswijze
Kook de aardappeltjes in ruim water met zout in 10-12 minuten gaar. Smelt 25 gram boter in een hapjespan, fruit de ui 1 minuut. Voeg de spinazie toe en verwarm 6-8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.
Smelt 25 gram boter in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Schep de tomaatjes door het bakvet. Bak circa 4 minuten of tot ze net openbarsten.
Verdeel de spinazie en biefstuk over 4 borden. Schep de tomaatjes over het vlees. Serveer met de aardappeltjes.
Variatietip!
Vervang de biefstuk door kipfilet of varkensschnitzel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
47 gram
Eiwitten
37 gram