Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Drie kleuren aardappeltjes met biefstuk en kruidenkaasspinazie

Drie kleuren aardappeltjes met biefstuk en kruidenkaasspinazie

Ingrediënten

  • 1 kg drie kleuren aardappeltjes (schaal)
  • 50 g roomboter
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 pak spinazie, eventueel met kruidenkaas (450 g), diepvries
  • 4 biefstukken (Blonde d’Aquitaine), op kamertemperatuur
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
Drie kleuren aardappeltjes met biefstuk en kruidenkaasspinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappeltjes in ruim water met zout in 10-12 minuten gaar. Smelt 25 gram boter in een hapjespan, fruit de ui 1 minuut. Voeg de spinazie toe en verwarm 6-8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.
  2. Smelt 25 gram boter in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  3. Schep de tomaatjes door het bakvet. Bak circa 4 minuten of tot ze net openbarsten.
  4. Verdeel de spinazie en biefstuk over 4 borden. Schep de tomaatjes over het vlees. Serveer met de aardappeltjes.

Variatie

Vervang de biefstuk door kipfilet of varkensschnitzel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 510
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 47 g
  • Vet 18 g