Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Drie kleuren aardappeltjes met biefstuk en kruidenkaasspinazie

Drie kleuren aardappeltjes met biefstuk en kruidenkaasspinazie

Drie kleuren aardappeltjes met biefstuk en kruidenkaasspinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg drie kleuren aardappeltjes (schaal)
  • 50 g roomboter
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 pak spinazie, eventueel met kruidenkaas (450 g), diepvries
  • 4 biefstukken (Blonde d’Aquitaine), op kamertemperatuur
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
Bereiden
Kook de aardappeltjes in ruim water met zout in 10-12 minuten gaar. Smelt 25 gram boter in een hapjespan, fruit de ui 1 minuut. Voeg de spinazie toe en verwarm 6-8 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.
Smelt 25 gram boter in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Schep de tomaatjes door het bakvet. Bak circa 4 minuten of tot ze net openbarsten.
Verdeel de spinazie en biefstuk over 4 borden. Schep de tomaatjes over het vlees. Serveer met de aardappeltjes.
Variatie
Vervang de biefstuk door kipfilet of varkensschnitzel.

Voedingswaarde

eiwit
37 g
koolhydraten
47 g
vet
18 g
Kcal
510