
Dronken perencake
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
4 stuks stoofperen
500 ml witte wijn
100 gram pecannoten
150 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
4 stuks eieren
50 ml melk
3 theelepels kaneel
6 cm gember
400 gram cakemixen
Bereidingswijze
+ handmixer
1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
2. Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan. Schil en rasp de gember en hak de pecannoten grof.
3. Verwarm in een steelpan de witte wijn met de basterdsuiker, de helft van de gember en de helft van de kaneel. Leg de peertjes in de wijn en laat 45 minuten zachtjes pocheren.
4. Klop in een beslagkom de boter met een mixer zacht en romig. Voeg de cakemix, de eieren, de melk, de resterende gember en de resterende kaneel toe en meng tot een glad beslag. Spatel hier vervolgens de pecannoten door.
5. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en duw hier de hele peertjes in. Bak de cake in de oven in 60 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3540 Kj
Calorieën
846 kcal
Vetten
48 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
88 gram
Waarvan suikers
62 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie