Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dronken perencake

Dronken perencake

Ingrediënten

  • 4 stuks stoofperen
  • 500 ml witte wijn
  • 100 gram pecannoten
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 4 stuks eieren
  • 50 ml melk
  • 3 theelepels kaneel
  • 6 cm gember
  • 400 gram cakemixen
Dronken perencake product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + handmixer
  2. 1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  3. 2. Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan. Schil en rasp de gember en hak de pecannoten grof.
  4. 3. Verwarm in een steelpan de witte wijn met de basterdsuiker, de helft van de gember en de helft van de kaneel. Leg de peertjes in de wijn en laat 45 minuten zachtjes pocheren.
  5. 4. Klop in een beslagkom de boter met een mixer zacht en romig. Voeg de cakemix, de eieren, de melk, de resterende gember en de resterende kaneel toe en meng tot een glad beslag. Spatel hier vervolgens de pecannoten door.
  6. 5. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en duw hier de hele peertjes in. Bak de cake in de oven in 60 minuten gaar en goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 846
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 88 g
  • waarvan suikers 62
  • Vet 48 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 3