
Druiven en peer clafoutis
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk limoen
2 stuks handperen
2 stuks eieren
75 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
160 ml halfvolle melk
250 gram rode druiven
20 gram poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snijd de peer in dunne plakken en verwijder het klokhuis.
3. Kluts de eieren met een garde en meng tot een glad beslag samen met de bloem, vanillesuiker, melk, limoenrasp en sap.
4. Verdeel de druiven over een ingevette ovenschaal en schenk het beslag over de druiven. Leg de plakjes peer erop.
5. Bak de clafoutis in 35 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en strooi er de poedersuiker overheen.
TIP: Lekker met crème fraîche of een bolletje vanille ijs.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
910 Kj
Calorieën
218 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie