Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Druiven en peer clafoutis

Druiven en peer clafoutis

Ingrediënten

  • 1 stuk limoen
  • 2 stuks handperen
  • 2 stuks eieren
  • 75 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 160 ml halfvolle melk
  • 250 gram rode druiven
  • 20 gram poedersuiker
Druiven en peer clafoutis product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Snijd de peer in dunne plakken en verwijder het klokhuis.
  3. 3. Kluts de eieren met een garde en meng tot een glad beslag samen met de bloem, vanillesuiker, melk, limoenrasp en sap.
  4. 4. Verdeel de druiven over een ingevette ovenschaal en schenk het beslag over de druiven. Leg de plakjes peer erop.
  5. 5. Bak de clafoutis in 35 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en strooi er de poedersuiker overheen.
  6. TIP: Lekker met crème fraîche of een bolletje vanille ijs.

    Voedingswaarde

  • Kcal 218
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 20
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 2