
Druiventaartjes met ricotta en walnoten
Nagerecht
6 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
200 gram bloem
100 gram suiker
100 gram boter
1 ei
200 gram ricotta
2 eetlepels witte basterdsuiker
500 gram witte druiven (gehalveerd, zonder pit)
100 gram walnoten (grof gehakt)
2 eetlepels suiker
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een kom. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de vormpjes in. Meng de ricotta met de basterdsuiker.
3. Rol het deeg uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
4. Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems. Verdeel het ricottamengsel erover en bestrooi met de walnoten en suiker.
5. Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat ze iets afkoelen en wip ze uit de vormpjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
585 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
64 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie