
Dubbeldekker-taco's met maïs en gehakt
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 zakje tacokruiden
6 stuks taco's
300 gram rundergehakt
400 gram andijvie
4 stengels bosuien
300 gram maïskorrels
1 stuk paprikamix
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor en verwarm de taco's vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de bosuien in ringen, de paprika's in blokjes, verwijder de zaadjes en laat de maïskorrels uitlekken.
3. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het gehakt in 5 minuten rul en bruin. Voeg de maïskorrels en de paprikablokjes toe en bak 2-3 minuten mee.
4. Voeg 100 ml water en de tacokruiden toe, breng het geheel aan de kook en kook 1 minuut.
5. Verwarm de wraps in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Vouw de zachte wraps om de taco's en vul de taco's vervolgens met de andijvie en het gehaktmengsel.
7. Verdeel de taco's over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2396 Kj
Calorieën
570 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
25 gram