Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dubbele chocolademousse met kersen

Dubbele chocolademousse met kersen

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g witte chocolade
  • 2 eieren
  • 4 el suiker
  • 200 ml slagroom
  • 4 el kersenjam extra
  • 200 g kersen zonder pit (vers of op siroop)
Dubbele chocolademousse met kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de pure en witte chocolade grof.
  2. Doe de pure chocolade in een kom en de witte chocolade in een andere kom.
  3. Verwarm een klein pannetje met een laagje water op middelhoog vuur en laat om de beurt de chocolade in de kom smelten op de pan (au bain-marie).
  4. Zorg dat het water de kom niet raakt en draai het vuur zachter zodra het begint te borrelen.
  5. Haal de kommen van het vuur en laat iets afkoelen.
  6. Splits de eieren.
  7. Klop de eiwitten samen met de helft van de suiker in een brandschone kom stijf.
  8. Klop in weer een andere kom de eidooiers luchtig met de rest van de suiker.
  9. Meng de geklopte eidooiers door de gesmolten pure en witte chocolade (je hebt dan twee verschillende kommen met een chocolade-eidooiermengsel).
  10. Klop in de kom waar de dooiers in zaten de slagroom luchtig.
  11. Schep een lepel van de slagroom door beide chocolademengsels.
  12. Verdeel vervolgens de rest van de slagroom over de chocolademengsels en spatel voorzichtig door.
  13. Verdeel tot slot ook het eiwit over de chocolademengsels en spatel wederom voorzichtig tot een luchtige, egale massa.
  14. Maak in 4 mooie glazen laagjes van de pure chocolademousse en de witte chocolademousse.
  15. Zet minimaal 2 uur tot maximaal 24 uur afgedekt in de koelkast.
  16. Meng vlak voor het serveren de jam met de kersen.
  17. Top de chocolademousse voorzichtig met de kersen en serveer in de glaasjes.

Variatie

Let op: Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.