Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Duitse biefstuk met geroosterde groenten en krieltjes

Duitse biefstuk met geroosterde groenten en krieltjes

Ingrediënten

  • 4 stuks Beter Leven Duitse biefstukken
  • 1 bosje bospeen
  • 1000 gram krieltjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 500 gram spruitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
Duitse biefstuk met geroosterde groenten en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en pers de knoflook. Schil de bospeen, verwijder het groen maar laat een stukje van het uiteinde eraan. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd doormidden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de rozemarijn fijn.
  3. 3. Meng de honing met het balsamicoazijn en de helft van de knoflook. Verdeel de bospeen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met het honingmengsel, besprenkel met het sesamzaad en bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes samen met de rozemarijn en de resterende knoflook.
  5. 5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere koekenpan en bak hierin de Duitse biefstukken in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
  6. 6. Serveer de Duitse biefstuk met de krieltjes en de geroosterde groente.
  7. Tip: Garneer de geroosterde groente met Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 476
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 12