
Duitse biefstuk met geroosterde groenten en krieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks Beter Leven Duitse biefstukken
1 bosje bospeen
1000 gram krieltjes
2 takjes rozemarijn
500 gram spruitjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel honing
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en pers de knoflook. Schil de bospeen, verwijder het groen maar laat een stukje van het uiteinde eraan. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd doormidden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de rozemarijn fijn.
3. Meng de honing met het balsamicoazijn en de helft van de knoflook. Verdeel de bospeen en de spruiten over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met het honingmengsel, besprenkel met het sesamzaad en bak in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes samen met de rozemarijn en de resterende knoflook.
5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere koekenpan en bak hierin de Duitse biefstukken in 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
6. Serveer de Duitse biefstuk met de krieltjes en de geroosterde groente.
Tip: Garneer de geroosterde groente met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1996 Kj
Calorieën
476 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
38 gram